måndag 08 april kl 07:12

Jägarexamensläger för ungdomar

5 -14 juli 2024 kommer ungdomar (15-25 år) få möjligheten att ta jägarexamen.

Under en vecka kommer ungdomarna att bo tillsammans med kursledare på Kjesäter slott, Vingåker.

Enligt tidigare information som gått ut skulle lägret hållas på Öknaskolan, men på grund av flera anledningar har vi beslutat att förlägga lägret i Vingåker och kommer därmed nyttja Vingåkers jaktskytteklubbs fina och rymliga lokaler till både måltider, teoripass och övningsskyttet.

Det kommer finnas möjlighet för ungdomar att hämtas upp på närmaste tågstation för skjuts.

Deltagarna bor på Kjesäter slott tillsammans med kursledare och förtroendevalda från Länsföreningens styrelse. Deltagarna kommer att delas upp i två grupper med högst 8 deltagare i varje. De kommer att turas om att vara på skjutbanan och ha teori. På Kjesäter bor deltagarna i egna rum och även kursledare kommer att bo där.

På dagarna blir det teoripass och skyttepass. De olika teoridelarna handlar om etik, viltvård, artkunskap, jakthundar, olika jaktformer, vapen, vad lagen säger om jakt och eftersök. litteraturen. Olika aktiviteter planeras för kvällarna som exempelvis fältvandring, vapenvård och grillkväll.

Digitalt teoriprov och uppskjutning sker under lägrets sista dagar.

Innan denna vecka genomförs ska deltagarna ha haft tillgång till jägarbokslitteraturen och bedriva självstudier. Välj komplett paket Jägarskolan, för att i god tid innan kursvecka, ha läst igenom böckerna och gjort de övningar som finns. Beställ litteratur här.

Lägret vänder sig i första hand till de som är medlemmar i Jägareförbundet Södermanland. I mån av plats öppnar vi möjligheten för landets övriga ungdomar. Här blir du medlem, om du eller din ungdom inte redan är det.

 

Kostnad för lägret: 7500 kr – kost och logi ingår

 

Kostnad för digitalt teoriprov och uppskjutning tillkommer enligt Naturvårdsverkets avgifter.

 

Till anmälan

Senast uppdaterad den 08 apr